آخرین اخبار
- آمار آنلاین روزانه کوید 19( کرونا ویروس جدید)
- اپلیکیشن سایت تاور مخصوص آندروید
- کوید 19 همه را نگران کرده و ما خوشحالیم…
- جشن سروش یا سروش روز چیست؟
- لزوم کنترل مبادی ورودی استان در بخش بوشکان
تاریخ انتشار : 2017/05/01 - 9:10
معرفی اسحاق جهانگیری کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری

وضعیت نامزدی
نامزد انتخابات
سن و محل تولد
۶۰
سیرجان
زندگینامه
اسحاق جهانگیری در سال ۱۳۳۶ در سیرجان متولد شد. او در سالهای ۱۳۶۳ تا ۱۳۷۰ در دور دوم و سوم نمایندهی مردم جیرفت در مجلس بود.
او در سال ۱۳۷۱ در دولت هاشمی رفسنجانی به سمت استاندار استان اصفهان منصوب شد و به جای غلامحسین کرباسچی نشست. وی از موسسان حزب کارگزاران سازندگی بود و هماکنون عضو شورای مرکزی آن است. اسحاق جهانگیری در دولت محمد خاتمی در سال ۱۳۷۶ بهعنوان وزیر معادن و فلزات انتخاب شده و بعد از ادغام وزارت صنایع و وزارت معادن و فلزات، بهعنوان وزیر صنایع و معادن انتخاب شد. اسحاق جهانگیری در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۹۲ بهعنوان معاون اول رییسجمهور منصوب شد.
جهانگیری پس از ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۹۶ گفت: “به نظر من آقای روحانی جایگاه خود را در انتخابات خواهد داشت. من نیز از برنامههایی که گفتم حتما دفاع خواهم کرد.” در ادامه به پاسخ به پرسشی دربارهی اینکه آیا به نفع آقای روحانی کنارهگیری خواهید کرد اظهار کرد: “من با آقای روحانی در کنار هم و مکمل هم هستیم و آقای روحانی برای من شخصیت عزیز و بزرگواری است.”
تحصیلات
- لیسانس فیزیک دانشگاه کرمان
- فوقلیسانس مهندسی صنایع دانشگاه شریف
- دکترای مدیریت صنعتی از دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد علوم و تحقیقات
کارنامهی سیاسی
- مسئول جهاد سازندگی شهرستان جیرفت ۱۳۵۸
- نمایندهی مردم جیرفت در مجلس دوم
- نمایندهی مردم جیرفت در مجلس سوم
- استاندار اصفهان سوم در دولت اصفهان ۱۳۷۱
- وزیر معادن و فلزات در دولت اول محمد خاتمی و وزارت صنایع و معادن در دولت دوم محمد خاتمی
- معاون اول رییسجمهور در دولت حسن روحانی
وعده ها
۱- مقابله با فقر در سطوح مختلف باید در دستور کار دولت بعد قرار بگیرد. [برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت]
حامیان سیاسی
حزبها و گروههای سیاسی
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران
سوابق نظامی
سابقهی نظامی ندارد
وبسایت و شبکههای اجتماعی
اینستاگرام: @fvpresident
تلگرام: @fvpresident
وبسایت: fvpresident.ir
مقایسه مواضع
رفع حصر و آزادی سران جنبش سبز
موافق
جهانگیری ۲۸ اسفند ۹۵: “مسائلی مانند رفع حصر، نیازمند گفتوگو و هماهنگیهای غیررسانهای است. در عین حال باید مجموعهی نظام راجع به موضوعی مانند رفع حصر که میشود در مقطعی نسبت به آن عمل کرد، به اقناع برسند”
برجام
کاملا موافق
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت گفت: “به اهداف خوبی پس از برجام دست پیدا کردیم. برجام یک نرمش قهرمانانه تاریخی بود که جمهوری اسلامی در یک لحظهی حساس تاریخی برای عبور از گردنه انجام داد.” او پیشتر در ۲۷ دی۹۵ گفته بود: “با کشورهایی مذاکره کردیم که قدرتهای سیاسی و اقتصادی بودند و سازمانهای ملل و انرژی اتمی را هم در کنارشان داشتند. ما فکر میکنیم در کار توافق و مذاکره ایران کاری استثنایی انجام داده است”
تنشزدایی با غرب
موافق
جهانگیری ۷ بهمن ۹۳: “رژیم صهیونیستی از ابتدا به دنبال این بود که رابطهی ایران را با جهان غرب به هم بزند”
استفاده از اقلیتهای مذهبی در کابینه
بدون موضع
تدریس زبان مادری در مدارس ابتدایی
بدون موضع
انتخاب وزیر زن
بدون موضع
گشت ارشاد
مخالف
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ گفت: “گشت ارشاد و برخورد با موی دختران، به اعتقاد من تا الان تاثیرگذار نبوده است. باید از موثر بودن امر به معروف و نهی از منکر مطمئن باشیم. و من در جلسهی ستاد امربه معروف با نحوهی اجرای گشت ارشاد مخالفت کردم”
رفع تبعیضهای تحصیلی-شغلی علیه زنان
نسبتا موافق
جهانگیری در آبان ۹۵ در یک سخنرانی گفت: “زنها و فرصتهایی که زنان در مدیریت کشور ایجاد کردند و همچنین ارتقای سطح مدیریت زنان یک واقعیت جدی است و انتظار طبیعی است. بنابراین نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. حضور زنان در مدیریت کشور هم مفید و هم لازم است” طبق این سخنرانی و سخنرانیهای دیگر دولتمردان، دولت تا حدی موافق رفع تبعیض تحصیلی – شغلی از زنان است، گرچه نه به شکل کامل
اولویت احیای زایندهرود و دریاچه ارومیه
موافق
جهانگیری ۵ اسفند ۹۵: “مسالهی کمبود آب به عنوان یکی از مهمترین چالشهای پیش روی کشور است. چند جلسه در شورای عالی آب در خصوص مشکلات استان اصفهان بحث و بررسی شد و تصمیماتی نیز اتخاذ گردید که دولت مصمم است همهی این مصوبات را به صورت کامل اجرا کند”
اولویت رفع مشکل آلودگی هوا و ریزگردها
موافق
جهانگیری در اولین مناظرهی تلویزیونی در ۸ اردیبهشت و در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت در مورد پدیدهی ریزگردها گفت: “هفتاد درصد منشا ریزگردها طبق تحقیقات تایید شده مربوط به خارج از کشور است. و باید در داخل هم با انتقال سریع آب به باتلاقها و گاهی درختکاری این پدیده را کنترل کرد” اما او پیشتر در فروردین ۹۶ سفری به خوزستان در پی تشدید بحران ریزگردها داشت، گفته بود: “کل امکانات کشور باید برای حل مسائل استان خوزستان بسیج شود.” در ضمن دولت در تاریخ ۲۴ فروردین ۹۳ برنامههای زمانبندیشدهای را در این مورد به کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست دولت سپرد
اولویت بررسی حقوقهای نجومی
نسبتا موافق
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیهشت گفت:”اینکه فساد در دستگاهی کشف شود، باید در زودترین زمان با آن برخورد شود. فرقی هم نمیکند مدیر از نزدیکان باشد یا خیر.” جهانگیری در مناظرهی تلویزیونی ۸ اردیبهشت در پاسخ به انتقاد قالیباف در مورد مسالهی حقوقهای نجومی گفت: “[در بحث حقوقهای نجومی] به طور خلاصه بگویم که زبان ما (دولت و رییسجمهور) برای عذرخواهی از ملت الکن نیست.” اسحاق جهانگیری پیشتر علاوه بر اظهارنظرهای منتقدانه علیه دریافتکنندگان حقوقهای کلان، در ضیافت افطاری استانداران و مسئولان دولتی در تیرماه ۹۵ تاکید کرده بود که دریافتکنندگان این حقوقها باید برکنار شوند. جهانگیری مهرماه ۹۵: “از جمله اقداماتی که در زمینهی حقوقهای نامتعارف انجام شد تشکیل جلسات شورای حقوق و دستمزد پس از چند سال بود. این شورا برای همهی برداشتهای دولت سقف تعیین کرده است”
بررسی املاک نجومی در شهرداری تهران
نسبتا موافق
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیهشت به صورت غیرمستقیم گفت:”اینکه فساد در دستگاهی کشف شود، باید در زودترین زمان با آن برخورد شود. فرقی هم نمیکند مدیر از نزدیکان باشد یا خیر. برخی موارد فساد ابتدا در فضای مجازی مطرح شده و بعد با کشفکننده برخورد شده، باید جلوی این مساله گرفته شود” جهانگیری مهرماه ۹۵: “در مورد اقدامات انجام شده در زمینهی املاک نجومی در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مسائلی نظیر املاک نجومی و مسائلی که در جامعه مطرح شده است تماما در ستاد در حال پیگیری است”
شفافیت مالی قوه قضاییه
نسبتا موافق
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیهشت گفت:”برای مبارزه با فساد هم دستگاههای اجرایی و دستکاه قضایی باید شفاف باشند. ضمن اینکه باید آزادی رسانهای باشد” جهانگیری در مناظرهی اول تلویزیونی در ۸ اردیبهشت به نارضایتیها از قوه قضاییه اشاره کرد: “دولت یازدهم نگاه امنیتی، آمرانه، خشن و قضایی را به مسایل اجتماعی تغییر داد. بر اساس پایشهای ملی و منطقهای، بیشترین عدم رضایت مردم مربوط به شهرداری، بانکها و دستگاه قضایی است” اما شفافیت مالی این قوه را مشخصا مطرح نکرد
شفافسازی مخارج انتخاباتی
نسبتا موافق
جهانگیری در مورد هزینههای تبلیغاتی خودش در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت گفت: “من به دلایل متعدد اصلا ستاد تبلیغات ندارند. فرصتهایی که صداوسیما و … بوجود میآورد باعث شد که من هزینههای بیشتری برای تبلیغ نداشته باشم و فکر نمیکنم هزینهی دیگری هم داشته باشم.”
ادامهی پرداخت یارانهها
نسبتا مخالف
جهانگیری در ابتدای دولت یازدهم تلاش کرد تا افکار عمومی را متقاعد کند که از گرفتن یارانهها انصراف دهند که موفقیتآمیز نبود. دولت سپس هر سال ادامهی پرداخت یارانهها را ادامه داد. در ۸ اسفند ۹۵ حسینعلی امیری معاون پارلمانی دولت در فراکسیون زنان مجلس گفت: “شاید باورتان نشود اما آقای جهانگیری سر ماه دنبال یه قران دوزار میگردد تا حقوق کارمندان و یارانهها را جفت و جور کند؛ با این وجود دولت همه تلاش خود را میکند منابع به صورت عادلانه توزیع شوند هر چند ممکن است برخی اشکالات نیز رخ دهد”
مسکن مهر
نسبتا موافق
جهانگیری در اردیبهشت ۹۵ گفت: “اینکه امسال باید تحرکی جدی در بازار مسکن ایجاد شود، دستوراتی را دربارهی تکمیل واحدهای مسکن مهر صادر کرد.” او هچنین در مرداد ۹۵ گفته بود: “ما باید تلاش کنیم ضمن رفع نقاط ضعف طرح مسکن مهر، بخشهای مثبت آن را تقویت کنیم”
اصلاح نظام سانسور و ممیزی
بدون موضع
لغو کنسرتهای مجوزدار
مبهم
پیش از استعفای علی جنتی از وزارت ارشاد جهانگیری در ۱۷ آبان ۹۵ گفت: “انتظارات از بخش فرهنگی کشور بسیار بالاست، توسعهی فرهنگی به صورت جدی پیشنیاز توسعهی اقتصادی کشور است. با این حجم از مطالبات و درخواستها با توجه به امکانات موجود وزارت ارشاد توانایی پاسخگویی به نیازها را دارد؟ خیر! هر چه پیش رفتهایم قدرت قانونی و حقوقی وزارت ارشاد کاهش یافته و سهم امکانات مادی آن نیز کم شده است و دستگاههایی که در این حوزه مسئولیت پذیرفته و منابع دریافت کردهاند، در موضوعات مختلف پاسخگو نبودهاند”
رفع فیلترینگ شبکههای اجتماعی
بدون موضع
راهاندازی اینترنت ملی
کاملا موافق
جهانگیری در برنامهی گفتگوی خبری ۹ اردیبهشت گفت: “قانون دسترسی ازاد در دولت قبل تصویب شد، اما ابلاغ نشد. در این دولت ابلاغ شد و دستگاهها مکلف شدند که اطلاعات را منتشر کنند.” جهانگیری شهریور ۹۵: “شبکهی ملی اطلاعات سد راه دسترسی آزاد به اطلاعات نیست” به علاوه دولت موافق و مشغول اجرای پروژهی اینترنت ملی است.
برچسب ها : اسحاق جهانگیری , معرفی
دسته بندی : انتخابات
- کوید 19 همه را نگران کرده و ما خوشحالیم…
- آمار آنلاین روزانه کوید 19( کرونا ویروس جدید)
- جشن سروش یا سروش روز چیست؟
- لزوم کنترل مبادی ورودی استان در بخش بوشکان
- بازار ماهی و ترهبار گناوه ضدعفونی شد
- رعایت بهداشت فردی تنها راه مقابله با کروناست
- کریمیان: نمیدانم چطور سازمان لیگ مصر است بازیها برگزار شود؟
- بزرگداشت شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و اجلاسیه شهدای رسانه جنوب کشور در بوشهر
- گزارش تصویری از مراسم افتتاحیه سالن وورزشی فاریاب
- حضور امیر کبیر جنوب در انتخابات ۹۸
- بلاخره تکلیف دبیرستانهای فاریاب چه می شود؟
- یادآوری نکاتی از سوی یک شهروند به دهیار
- گذر ۱۲ ماه سال در کنار مردمان سخت کوش دامنه تاور
- به یاد مهندس هادی طهماسبی / گر زحال دل خبر داری بگو؛ ور نشانی مختصر داری بگو
- مطالبه گری، مصداق بارز امر به معروف و نهی از منکر / اعتراض به عملکرد شورای اسلامی روستای فاریاب
- لیست رد تماس گوشی سامسونگ مدل B310E
- آئین طبیعت تکانی فاریاب امسال نیز باشکوه برگزار گردید
- فصل اول و دوم چی بپوشم / لباسهای مناسب بهار و تابستان
- ۲۰ اسفند،
- ۱۸ اسفند، روز جهانی زنان گرامی باد