آخرین اخبار
- آمار آنلاین روزانه کوید 19( کرونا ویروس جدید)
- اپلیکیشن سایت تاور مخصوص آندروید
- شناسایی ۱۰۸۴ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور/ ۴ بیمار دیگر جان باختند
- شناسایی یک بیمار مبتلا به تب کریمه-کنگو در بوشهر
- عملکرد دستگاههای اجرایی استان بوشهر ارزیابی میشود
- برگزاری نشست شهدای حرم رضوی در بوشهر
تاریخ انتشار : 2017/07/13 - 13:20
مصرف اسید فولیک در جلوگیری از بیماری های قلبی کودکان تاثیر گذار است

به گزارش تاور؛ زنان کویر به نقل از آرمان زنان نوشت: متخصصان، بیماریهای قلبی در کودکان را به ۲ دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم میکنند که بیماریهای مادرزادی از بدو تولد همراه کودک است.
گاهی ممکن است وجود سوراخهایی در قلب و راه داشتن این حفرهها به هم علت وجود مشکلات قلبی کودکان باشد. تنگی دریچههای اصلی یا وجود ارتباط میان رگهای اصلی هم میتواند دلیل بروز بیماریهای قلبی کودکان باشد.
* نارسایی دریچه پولمونر بیماری شایع قلب کودکان
سید حسن وشتانی، فوق تخصص قلب کودکان درباره شایعترین بیماریهای قلب کودکان میگوید: «دو نوع بیماری قلب کودکان وجود دارد که شایع است. یک نوع بیماری که کبود دهنده نیست که شایعترین این بیماری نقص دیواره بین دو بطن قلب است. نوع دوم بیماری که کبود دهنده بوده، در بین کودکان تترالوژی فالوت است.»
وی می افزاید: «بعد از جراحی و پس از گذشت ۵ یا ۱۰ سال برخی از این بیماران دچار مشکلاتی میشوند که شایعترین مشکلی که با آن مواجه شدهایم نارسایی دریچه پولمونر، نارسایی بطن راست و چپ قلب، نارسایی دریچه تریکوسپید، نارسایی دریچه آئورت و گشاد شدن شاخه بالا رونده آئورت نیز از جمله شایعترین مشکلات قلب کودکان است. اما در این بین مهمترین آنها نارسایی دریچه پولمونر است که با گذاشتن دریچه پولمونر بسیاری از مشکلات حل میشود. با این حال آریتمیها ممکن است تا حدودی بهتر شود، اما این کودکان ممکن است باز هم مشکلاتی را داشته باشند.»
وشتانی ادامه میدهد: «ما امیدوار هستیم با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژیها بتوانیم امید به زندگی این افراد را افزایش دهیم. ایران از نظر درمان این بیماری مطلوب است و میتوان گفت از تکنولوژیهای لازم هم برخوردار هستیم، البته برخی از کشورهای پیشرفته از تکنولوژیهای پیشرفتهتری برخوردارند.»
* تفاوت های بیماری قلبی کودکان با بزرگسالان
مهدی قادریان، متخصص اطفال و فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان با اشاره به تفاوت های بیماری قلبی کودکان با بزرگسالان به خبرنگار ما گفت: تفاوت بیماری قلبی در اطفال وبزرگسالان بسیار زیاد است، یک بیماری ممکن است مادرزادی بوده و از ابتدای تولد فرد به آن مبتلا باشد و یه بیماری هم ممکن است فرد در طول زمان به آن دچار شود.
وی افزود: درقلب اطفال هم همین موضوع وجود دارد بیماریهایی که در اطفال مشاهده می شود هنگامی که نوزاد به دنیا می آید با آن درگیر بوده و به این بیماری مبتلا است و بیماری هایی که پدر مراحل بعدی زندگی می تواند به آن مبتلا شود.
متخصص اطفال و فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان با تاکید به بیماری قلبی مادرزادی و بیماری قلبی که فرد در طول زمان به آن مبتلا می شود، بیان کرد: اکثر بیماری های قلبی که اطفال به آن مبتلا هستند، بیماریهای قلبی مادرزادی است و بیشتر درگیری پزشکان در طب قلب اطفال روبه رو شدن با این بیماریها است، بدان معنا که کودک به محض دنیا آمدن با این بیماری روبه رو می شود.
* علایم بارز بیماری های قلبی کودکان
این فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان درباره علایم بارز بیماریهای قلبی کودکان اذعان کرد: یک بخش از بیماریهای قلبی به این صورت است که به هنگام تولد نوزاد این علایم خود را نشان می دهند که ممکن است که با سیاه شدن و کم شدن اکسیژن همراه باشند. بخشی دیگری از بیماریهای قلبی در همان لحظه اول مشخص می شود و در یکی دو روز اول پزشک با گوش دادن و معاینه کردن و بررسی های اولیه کلی که انجام می دهد به وجود بیماری شک کرده و بیماری قلبی کودک را تشخیص می دهد.
قادریان افزود: بخشی از بیماریهای قلبی هم ممکن است به مراحل بعدی کشیده شوند و خانواده ها در مراحل بعدی شک کرده و به پزشک مراجعه می کنند و این بیماران، به طور مادرزادی بیماری قلبی دارند. گروهی از این علامت ها را پزشک با گوش کردن و معاینه کردن تشخیص می دهد که این علامت ها بیشتر در فعالیت ها با خستگی و عرق کردن و موارد دیگر بروز کرده و در مراجعات مکرر بیمار تشخیص داده می شوند.
متخصص اطفال و فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان تاکید کرد: معمولا اولین علامتی که در موقع فعالیت بروز می کند خستگی است. یکی از وظایف پزشک این است که به بیمار در سخت ترین شرایط بیماری آرامش دهد، در حقیقت آرامش دادن به بیمار در روند بهبود ی یا تحمل کردن بیماری بسیار کمک کننده است. به همین دلیل نظر بزرگان طب این است که حال آرامش داشتن برای خانواده و بیمار ضروری است و به بهبود بیماری کمک خواهد کرد تا پزشک بتواند مراحل درمانی و اقدامات سریع تر و بهتر برای درمان انجام دهد.
* تشخیص بیماریهای قلبی و عوامل پیشگیری
قادریان درباره راهکارهای تشخیص بیماریهای قلبی و عوامل پیشگیری آن عنوان کرد: سعی می کنیم که پیشگیری کنیم و پیشنهادمان به خانواده ها این است که سه ماه قبل از تصمیم به بارداری حتما اسید فولیک را توسط متخصصان داخلی زنان استفاده کنند. مصرف اسید فولیک تا حدودی می تواند جلوی بیماریهای قلبی را بگیرد و در زمان حاملگی هم تحت نظر پزشک زنان باشند تا اقدامات اولیه و تشخیصی برای آنها انجام شود.
فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان گفت: قبل از ۲۰ هفتگی برای این افراد سونوگرافی کنترلی و آزمایش های متفاوتی توسط متخصص زنان انجام می شود و در صورت وجود هر نوع شکی به وجود به بیماریهای دستورهایی قبل از ۲۰ هفتگی اجرا می شود. بیماریهایی بسیار پیچیده ای که مشاهده می شوند کودکانی که به دنیا می آیند و نمیتوان برای آن کاری کرد، میتوان قبل ۲۰ هفتگی با مجوز پزشکی قانونی ختم حاملگی را برای آنها در نظر گرفت.
قادریان ادامه داد: بعد از ۲۰ هفتگی اقدامات درمانی انجام می شود و تلاش بر این است که افراد کیفیت زندگی مناسبی داشته باشند. این اقدام در کشور انجام می شود و
خوشبختانه اصفهان همگام در این زمینه فعال است و در بخش اکوی جنین که شبیه سونوگرافی است، اختصاصا قلب جنین و عروقش را بررسی می کنند و در صورت بروز بیماری خاصی گزارش همکاران زنان متخصص انجام می شود تا روند درمانی موثر را برای آنها داشته باشند.
*نکات و راهکارهای پیشگیری
متخصص اطفال و فوق تخصص بیماریهای قلبی کودکان درباره راهکارهای پیشگیری از این بیماری به خبرنگار ما گفت: یکی از راههای پیشگیری مصرف اسید فولیک است، بیماریهای قلبی هیچ علت خاص و مشخصی ندارند و عوامل متفاوتی در بروز آنها موثراند، یکی از عوامل مهم ازدواج های فامیلی است و باید مشاوره قبل از ازدواج انجام شود. لازم است در ازدواج های فامیلی مادر هر دارویی استفاده نکند به ویژه در اوایل حاملگی باید به این امر توجه شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر این عووامل محیطی مثل آلودگی های زیست محیطی در این زمینه موثر هستند، متاسفانه سوء مصرف مواد مخدر و دخانیات نیز تاثیر گذار است و تاکید بر این است که مادران اصلا دخانیات استفاده نکنند. در پروسه حاملگی هم داروهایی به مادر داده می شود و با خوردن تقویتی ها به ویژه اسید فولیک میتوان به پیشگیری کمک کرد.
قا دریان یادآوری کرد: به هر صورت نسل بعد از ما وارث ما هستند و ضروری است که وارثین بعدی را به بهترین شکل چه از نظر جسمی و چه از نظر روحی تحویل نسل بعدی بدهیم. بهتر است که بدانیم آرامش مادر در شکل گیری یک بچه سالم بسیار مهم است و باید بتوانیم نسل بعدی را مفید برای جامعه تحویل دهیم و در نهایت درمان است که می تواند برای بهبودی انجام شود.
* راهکارهای درمان
به گفته قادریان، اکنون در این رشته هدف هایی درمانی دنبال می شود و همانند گذشته نیست و نباید از درمان ترسید و امروزه در بدو تولد بسیاری از کودکان را میتوان درمان کرد. اقدامات درمانی را ابتدا بر روی جنین و بعد از تولد نوزاد در ساعات اول هم اقدامات درمانی را شروع می کنیم تا بتوانیم بهترین کیفیت زندگی را برای بیمار فراهم کنیم.
این متخصص اطفال با اشاره به اینکه اکنون الان جراحی های بسیار پیچیده ای در سطح کشور انجام می شود، خاطر نشان کرد: سخت ترین جراحی ها عوض کردن شریان و آدریافیش و عمل های دیگر که در استان با موفقیت بسیار بالا همپای کشورهای دیگر انجام می شود و خوشبختانه در عمل های جراحی قلبی از بقیه دنیا کم نداریم.
انتهای پیام/
برچسب ها : بیماری , پزشکی , دریچه پولمونر , سلامت , قلبی , کودکان , نارسائی
دسته بندی : سلامت و پزشکی
- شناسایی ۱۰۸۴ بیمار جدید کووید۱۹ در کشور/ ۴ بیمار دیگر جان باختند
- شناسایی یک بیمار مبتلا به تب کریمه-کنگو در بوشهر
- عملکرد دستگاههای اجرایی استان بوشهر ارزیابی میشود
- برگزاری نشست شهدای حرم رضوی در بوشهر
- اتوبوسهای بوشهر با کمترین تاخیر حرکت میکنند
- سقفِ بی سقف؛ خبری از مصوبه اجارهبها در بوشهر نیست!
- رونمایی از آمبولانس حیات وحش استان بوشهر
- پایانه مسافری بوشهر – قطر مرداد امسال راهاندازی میشود
- پیشنهاد نرخ پایه ۲۰ هزار تومان برای خرمای دشتستان
- رادیو دارو درمانی دریایی در بوشهر تولید شود
- روند کرونا در بوشهر افزایشی است
- تجهیز ۱۶ پایگاه راهداری ویژه اربعین در بوشهر
- وام ۲۰۰ میلیونی مسکن روستایی مشروط شد
- ۴۴ میلیارد کالای قاچاق درآبهای بندر بوشهر کشف شد
- اینفوگرافیک / کرونا در ایران؛ افزایش دوبرابری میانگین ابتلا
- بازی و ورزشهای آبی در بوشهر توسعه مییابد
- هیچ چیز خوبی راحت بهدست نمی آید حتی محیط سالم!
- برخورد جرثقیل با تیربرق باعث خاموشی برخی محلات گناوه شد
- منابع عمرانی استان بوشهر ۱۰۰۰ میلیارد تومان است
- اتصال ۹۴ روستای استان بوشهر به زیرساخت فیبر نوری