آخرین اخبار

» اسلاید اصلی » سرشماری بزهای کوهی بخش بوشکان غیر مسئولانه است

تاریخ انتشار : 2018/11/28 - 16:07

 کد خبر: 10965
 515 بازدید

سرشماری بز های کوهی یا لو دادن مقر ها

سرشماری بزهای کوهی بخش بوشکان غیر مسئولانه است

سرشماری بزهای کوهی بخش بوشکان غیر مسئولانه است

تا اوایل دهه ۱۳۶۰ دسته‌های بزرگی از این حیوان در اکثر مناطق کوهستانی ایران مشاهده می‌شد ولی به علت شکار با استفاده از سلاح‌های ساچمه‌زنی و جنگی، تله‌گذاری در اطراف چشمه‌ها و گرفتن آنها توسط سگ، در سال‌های اخیر جمعیت آن در اکثر زیستگاه‌های کشور به شدت روبه کاهش گذاشته و در بسیاری از مناطق مانند جنوب فارس، بوشهر و غرب کشور که در هر منطقه هزاران رأس کل و بز مشاهده می‌شد نسل آن منقرض شده یا در شرف انقراض قرار گرفته است. در منطقه حفاظت‌شده بیستون کرمانشاه بیش از ده هزار رأس کل و بز وجود داشت که اکنون تعداد آنها به صفر رسیده است. در بسیاری از دیگر مناطق تحت حفاظت کشور نظیر پارک ملی بختگان و پارک ملی بمو نیز از دهها هزار راس کل و بز فقط تعداد اندکی باقی مانده است.

کل‌وبزهای ایرانی از زیرگونه پازن هستند اما در نواحی جنوب شرقی کشور زیرگونه بز سندی زندگی می‌کند که جثه‌ای کوچک‌تر، شاخ‌های نازک‌تر و رنگ روشن‌تری دارد. بلندترین شاخ کل‌های ایران با ۱۵۲ سانتی‌متر طول مربوط به مربوط بهپناهگاه حیات‌وحش بیستون کرمانشاه می‌شود که رکورد جهان نیز محسوب می‌شود.

با این مقدمه به اهمیت سرشماری این حیوانات در حال انقراض جهت حفظ نسل آن پی می بریم. اما موضوع حائز اهمیت در سرشماری کل وحشی،  بدست آوردن آمار و محل های مهم تردد و ابشخورها خود می تواند موجبات انقراض و شکار را فراهم آورد.

 

به گزارش تاور؛ شکاربانی بخش بوشکان نیز در این راستا اقدام تامل برانگیزی جهت سرشماری با همکاری مردم را در دست اقدام دارد. که خالی از حاشیه نیست.

بر اساس شنیده ها شکار بانی بخش بوشکان برای سرشماری بز های کوهی از شکارچیان قهار و شناخته شده منطقه استفاده نموده است که این امر زندگی این حیوانات را به خطر خواهد انداخت.

مواردی که در اینجا باید به آن اشاره کرد اینست که با این اقدام شکارچیان محل دوربین های شکاربانی را دانسته و راه های مخفی شدن از ان را می یابند. همچنین مسیر های ترددی که این شکارچیان از آن بی اطلاع بودند و همچنین آبشخور های مهم و پرد تردد را شناسائی می نمایند. ضمن اینکه باید این نکته را مورد توجه قرار داد که معمولا در اینگونه همسفری ها امکان تطمیع مامور نیز وجود دارد.

 

آنچه که از این اقدام بر می آید اینست که این اقدام کاملا غیر کارشناسانه بوده و به تبعات آن اندیشیده نشده است و این امری است که دوستداران محیط زیست را نگران کرده است.

 

امید که شکاربانی منطقه پاسخ قانع کننده ای را برای این اقدام داشته باشد.


برچسب ها : , , , , , , , , ,
دسته بندی : اسلاید اصلی , بخش بوشکان
دیدگاه کاربران کل نظرات :3
  • ناشناس

    تاریخ : 28 - نوامبر - 2018

    بسیار بجا و قابل تامل است ،بنده هم بعنوان یک دوستدار محیط. زیست این اقدام محیطربانی را نمی پسندم .


  • هدایت الله بهادری

    تاریخ : 29 - نوامبر - 2018

    عرض سلام واحترام خدمت شماسرور گرامی نگرانی شما دوستدار بزرگوار محیط زیست جای تقدیر وتشکر دارد.
    دوست عزیز سرشماری حیاط وحش درکل مناطق ایران با همکاری وهمراهی نیروهای محلی انجام میگیره واین کارتوی کل ایران اتفاق می افته


  • فاریاب

    تاریخ : 5 - دسامبر - 2018

    قرار نیست حال که توی کل ایران چنین اتفاقی می افتد درست و صحیح باشد. درست مثل اجاره دادن مدرسه تنگ زرد به انبار قصپ و خرما. آیا دیگر مدارس شهرستان دشتستان هم می توانند به خاطر درآمد زایی ساختمان مدرسه خود را به انبار تبدیل کنند.


ارسال دیدگاه